Auto’s

Het Fireant Rally Team beschikt over twee uitstekende rallyvoertuigen. Met de Fire Ant Buggy komt het uit in de Ultra-4 klasse, waar de krachtige buggy de extreemste 4×4 races rijdt. De nieuwste toevoeging aan het wagenpark van Fireant Rally Team is de Bowler Nemesis 4×4 Dakaruitvoering. Deze schafte het team in 2017 aan, om er langere, meerdaagse rally-raids mee te rijden. Zo ging het team in 2018 met de Bowler Nemesis naar de Carta Rallye en in 2019 naar de Morocco Desert Challenge.

Bowler Nemesis 4×4 Dakaruitvoering

Met de Bowler Nemesis 4×4 haalde Fireant Rally Team een wagen in huis die uitermate geschikte was om dagenlang door ruig terrein te scheuren. Dit voertuig is immers speciaal ontwikkeld voor Dakar, de zwaarste rally ter wereld. De Bowler Nemesis 4×4 waarmee Fireant Rally Team nu furore maakt, ging ook daadwerkelijk mee naar Zuid-Amerika, als reserveauto van het Dakar Sport Team van de broers Tim en Tom Coronel. Betsema kocht de Bowler Nemesis uiteindelijk van twaalfvoudig Nederlands kampioen offroad rijden Rick Aarts.

Van de Bowler Nemesis 4×4 Dakaruitvoering zijn slechts tien exemplaren gebouwd. De wagen is afgeleid van de Range Rover Sport en beschikt over een Jaguar 4.4 liter V8 motor met Sadev 6 Speed Sequential versnellingsbak, Ricardo tussenbak en voor-, achter- en tussendifferentieel, rondom onafhankelijke wielophanging, op maat gemaakte Reiger Shock dempers, FIA-gecertificeerde rolkooi, twee ATL brandstoftanks van 215 liter, AP remmen en Kumho KL71 banden.

In maart 2018 kwam Fireant Rally Team met de Bowler Nemesis in actie tijdens de Carta Rallye, in Marokko. Hier leerde het team de Bowler Nemesis beter kennen. Dit leidde tot aanzienlijke verbeteringen aan de wagen. Ook volgden nog enkele aanpassingen na de tests op het intensieve oefenparcours in het Zuid-Franse Narbonne. In april 2019 keert het team dan ook met een krachtigere Bowler Nemesis terug naar Noord-Afrika. Ditmaal rijdt hij daar de Morocco Desert Challenge.

Fire Ant Buggy

Het Fireant Rally Team beschikt sinds 2012 over een Fire Ant Buggy, waarmee het onder meer vanaf 2013 in de Utlra-4 klasse uitkomt. De karakteristieke rode buggy, waaraan het team ook zijn naam dankt, werd in 2009 door D&G Tuning gebouwd en is meer voor het korte snelle werk. Met een brandstoftank van 100 liter is de actieradius van de Fire Ant Buggy beperkt, vergeleken met de ruim 400 liter brandstoftank van de Bowler Nemesis. Dat maakt de wagen echter meer dan goed met zijn rauwe kracht.

De basis is een Rock Racing chassis, 54 inch breed en gemaakt van chromoly staal. De 4-link chromoly ophanging bestaat uit KING 2.5 inch schroefsets met 14 inch travel, KING 2.5 Bypass Shocks, KING Hydraulic Bump Stops, D&G Tuning Sway Bar met 15 inch chromoly staal armen van 32 inch lang. Voor de differentiëlen vertrouwt het team op Gearworks HighPignon HP10 met ARB Competition Locker voor en Spool achter en 1410 cardanassen met  High Flex U-joints.

Onder de motorkop ligt een GM LS 6.2 L V8 SP8 motor, goed voor 550 pk en 700 Nm koppel. Door het gangbare ontwerp zijn deze motoren ontzettend veelzijdig aan te passen. Het spruitstuk is een custom ontwerp van Celeritech. Verder rijdt de Fire Ant Buggy op Spidertrax 10 inch assen, met Pro Series knokkels, CTM Dana 60 U-Joint en Spidertrax Half Shafts 35 Spline van 300M staal. Onder de wagen hangt het Fireant Rally Team wielen van TMC en Big Rock banden van 44, 40 en heel soms 37 inch, met HiSpec 6-zuiger remklauwen, carbon schijven en 3000 psi hydraulische rembekrachtiging.

Het team heeft de TH350 automatische transmissie aangepast naar een TH400 reversed handgeschakeld, met Super Duty klemelementen, zodat de wagen het geweld van de Ultra-4 klasse aankan. Ook is de overbrenging van de Advanced Adapters Atlas II 2 Speed tussenbak van 3.1 naar 2.0 teruggebracht en kan de Fire Ant Buggy wisselen tussen voor-, achter- en vierwielaandrijving.

Voor en achter beschikt de Fire Ant Buggy bovendien over Gigglepin lieren, met een ATL brandstoftank, Dual HD Bosch brandstofpomp. In de cockpit is het dashboard waterproof en beschikt de rijder over volledig hydraulische besturing met D&G Double Ram en Howe HP pomp. Ook aan de koeling heeft het Fireant Rally Team flink gesleuteld: de koeling is naar achteren verlegd, leidingen lopen door het chassis, geavanceerde Evans Coolants koelvloeistof houdt de temperaturen laag en de 10W-60 motorolie kan tot 300 graden warm worden.