Team

Het Fireant Rally Team werd in 2012 door Jaap Betsema opgericht, met de werkplaats in Balk als thuisbasis voor de rallyvoertuigen. Betsema had enkele jaren eerder zijn passie gevonden in het offroad racen en wilde zijn mogelijkheden op dit gebied uitbreiden. Hij kocht in 2012 een Fire Ant Buggy van D&G Tuning, waarmee het team in de Ultra-4 klasse rijdt. In 2017 volgde de Bowler Nemesis voor de langere, meerdaagse rally-raids. Het Fireant Rally Team reist in een wisselende samenstelling af naar de diverse wedstrijden door heel Europa en Noord-Afrika.

Jaap Betsema

Rijder

Jaap Betsema is de rijder van Fireant Rally Team. Met de Fire Ant Buggy rijdt hij in de Ultra-4 klasse, in onder meer Engeland, Portugal, Frankrijk en Italië. In de Bowler Nemesis 4×4 Dakaruitvoering doorkruiste hij Marokko in de Carta Rallye en de Morocco Desert Challenge. In het dagelijks leven is Jaap Betsema DGA van familiebedrijf Betsema Groep, tevens een van de sponsoren van het Fireant Rally Team.

Terry L. Madden

Navigator

De Amerikaan Terry L. Madden is een van de navigators van Fireant Rally Team. Madden rijdt voornamelijk wedstrijden op het Amerikaanse continent, zoals de Baja 1000 en Mint 400. Ook is hij zeer actief in Ultra-4 races, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Madden en rijder Jaap Betsema kennen elkaar goed door hun gemeenschappelijke betrokkenheid bij deze laatste offroad discipline.

Tom Robbrechts

1e monteur

De Belg Tom Robbrechts is een van de monteurs van Fireant Rally Team. Zo is hij bij de Morocco Desert Challenge in 2019 eerste monteur binnen het team.

Jan Zandee

Monteur

Jan Zandee is een van de monteurs van Fireant Rally Team. Zandee gaat in april 2019 voor de eerste keer mee met het team, als hij Tom Robbrechts ondersteunt in de Morocco Desert Challenge.

Klaas Oenema

Monteur en chauffeur servicewagen

Klaas Oenema is een van de monteurs van Fireant Rally Team en bestuurt de servicewagen naar de racelocaties en tijdens de meerdaagse rally’s. Zo vertrekt hij op 5 april 2019 met de vrachtwagen naar Marokko, waar het Fireant Rally Team later die maand de Morocco Desert Challenge rijdt.